Ghid Sustainable lifestyle (2)-compressed

Te rog eu frumos, nu mai risipi cojile de la rădăcinoase! Sunt pline de sănătate și e păcat să le arunci la groapa de gunoi. Aș fi, mai degrabă, de acord să fie transformate în compost, daca ai posibilitatea. Însă, cel mai bun lucru pe care-l poți face cu ele este să le congelezi în punguțe. Când aduni o cantitate suficientă din cojile de morcov, păstârnac, țelină, chiar și ceapă, poți să faci o supă cu care potențezi alte mâncăruri, inclusiv ciorbe sau supe creme. Se numește supa-stock (același lucru poți să faci și din oasele de pește și cozile de la creveți). Cojile de morcov sunt pline de vitamina C, în timp ce coaja de ceapă e o sursă minunată de antioxidanți. Și coaja de la cartofi este foarte sănătoasă ( dupa ce o speli, evident!). Este bogată în potasiu, magneziu și fier, iar vitaminele B6 și C se regăsesc mai mușt în coajă decât în miezul cartofului. Eu adun cojile de la mai multe legume și le deshidratez la un aparat special. Astfel, păstrez toate vitaminele, gustul se potențează și le folosesc apoi la diferite mâncăruri , mai ales ca și condimente. © Asociația Solar Decatlon București 100 Gustul mâncării vine și de la cojile legumelor

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==