Coace feliile de pâine deja uscate, timp de 10 minute, într-un cuptor preîncălzit la 200*C, cu ventilație. O să spui, ce sens mai are să usuc pâinea daca tot e veche și uscată? Ei bine, pesmetul poate râncezi și mucegăi dacă pâinea pe care o folosești are umiditate. Pentru un pesmet deosebit, îți recomand să îl amesteci cu legume deshidratate și mărunțite. Îl poți folosi peste o friptură suculentă . Nu ești nici primul și nici ultimul care cumpără multă pâine. Însă, ce te faci atunci când se usucă? Deja știi răspunsul: nu o arunca la gunoi! Am eu niște idei. Pesmet din pâine uscată: Nu-i așa că îți plac șnițelele sau găluștele din prune? Ciupercile sau cele de conopidă pane? Nu mănânci carne? Ce zici de un burger vegan? Uite, pentru toate acestea avem nevoie de pesmet. Alimentul care unește românii © Asociația Solar Decatlon București 103
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==