Caramelizează zaharul într-un vas (ai grijă să nu-l arzi), apoi tapetează pereții unei tăvi de copt (ca la crema de zahăr ars așa cum faci cu vasul de yena). Lasă zahărul să se răcească și adaugă merele tăiate felii. Așează-le frumos, să aibă model la răsturnare. Lasă-le apoi în cuptor pentru 30 de minute – la 180*C (cuptorul trebuie neapărat preîncălzit). Merele trebuie să se coacă pe jumătate și să se înmoaie puțin, înainte de a turna aluatul peste ele. Ingrediente: • cozonac uscat - aprox. 1kg, • mere - 400-500g, • zahăr pt. caramel - 250g, • ouă - 10buc, • lapte - 1l, • esențe - de vanilie si rom, • un praf de sare, • ceva coajă rasă de portocală sau lămâie. Le lași puțin să se răcească, după ce au trecut cele 30 de minute. Separat, pregătește cozonacul uscat, tăiat cuburi, pe care îl amesteci apoi cu ouăle bătute și cu lapte. Aromatizează cu esențe de rom și vanilie. Nu adăuga zahăr, căci există deja în cozonac și în siropul de la merele coapte. Adaugi compoziția de cuburi de cozonac în tavă, bagi tava la cuptor, pe la 165*C, pentru o jumătate de oră. Delicios. Niciodată nu l-am mâncat fierbinte. Îmi amintesc cu nostalgie că mama îl scotea din tavă și îl răsturna într-un platou în care scurgea plusul de sirop caramelizat. Sper să te bucuri și tu de această budincă minunată. © Asociația Solar Decatlon București 106 Budincă din cozonac cu branză și mere caramelizate
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==