Ghid Sustainable lifestyle (2)-compressed

Ingrediente: 1kg de roșii lovite sau deteriorate, 1 ceapă albă, mică, 1 morcov, 1 păstârnac, 100g rădăcină de țelină, 50ml ulei de măsline, sare, piper, cimbru, dafin, ardei iute, boia, chimion, vin alb demidulce, frunze de busuioc de la o legătură, 2-3 căței de usturoi, 1 linguriță de zahăr, 50g de faină albă. Taie roșiile în cubulețe mici și amestecă-le în blender. Condimentează cu sare și piper. Trage apoi la tigaie legumele tăiate cubulețe foarte mici - bucătarii le numesc „brunoise”. Le călești puțin, le stingi cu un pahar de vin alb, pe care îl lași să se evapore și apoi adaugi sucul de roșii din blender, pe care îl fierbi împreună cu legumele și condimentele uscate, până atinge consistența dorită. După ce s-a terminat de fiert, adaugă frunzele de busuioc tăiate foarte mărunt. Recomandarea mea este ca la final, să pasezi totul prin blender. Verifică gustul și bucură-te de rezultat. Ce spui că, de aici poți să dezvolți și o supă de roșii? © Asociația Solar Decatlon București 108 Sos tomat

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==