Ingrediente: 1kg de varză roșie, frunze si cotoare tăiate mărunt, 1 măr, 1 ceapă eșalotă, 50ml ulei din semințe de struguri, 20g unt, 300ml supă de legume, 1 lingură de oțet balsamic, ½ linguriță de zahăr, 2 buc anason stelat, 1 praf de ghimbir măcinat, nucșoară proaspăt rasă, după gust, sare, piper negru proaspăt măcinat. Varza roșie, ceapa și mărul, toate tăiate mărunt se vor căli împreună într-o cratiță mare cu unt și ulei din semințe de struguri (preferatul meu). Adaugă zahărul, condimentează cu ghimbir măcinat și nucșoară. Gătește la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Adaugă stockul de legume, oțetul balsamic, anasonul și cuișoarele. Fierbe totul cam 30 de minute până varza roșie este moale. Îndepărtează anasonul și transformă totul, cu ajutorul unui blender, în piure, căruia îi dai consistența dorită. Nu uita să asezonezi cu sare și piper, ca un adevărat Chef la tine acasă. © Asociația Solar Decatlon București 110 Piure de varză roșie
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==