Sunt convins că știi deja: oasele sunt o sursă extraordinară de colagen, minerale și o mulțime de alte substanțe hrănitoare. Dar, după ce muncești o zi întreagă în bucătărie, parcă nu-ți mai arde să te ocupi și de supă de oase. Poate te-ar ajuta să știi care sunt beneficiile acestui lichid miraculos și cât de ușor se pregătește. Și, în loc să arunci oasele, mai bine le păstrezi în frigider și le pregătești peste o zidouă. Nutriționiștii spun că supa de oase favorizează digestia si este bogată în calciu si magneziu, care combat stresul și relaxează mușchii, dar au și un efect benefic major asupra articulațiilor. Îmbunătățește aspectul tenului datorită nivelurilor crescute de colagen natural, proteina responsabilă pentru fermitatea tenului, cu proprietăți imunostimulatoare și de încetinire a îmbătrânirii și deteriorarea pielii, articulațiilor și oaselor. Colagenul este o proteină asociată cu acidul hialuronic, o moleculă regăsită în cartilagii osoase, care asigură celulelor rezerva de apă și minerale esențiale. Deși proteinele colagenului se descompun prin fierbere, în supă rămân mai mulți aminoacizi necesari pentru producerea colagenului în organism. © Asociația Solar Decatlon București 111 De unde ne luăm colagen natural?
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==