Așează oasele într-o tavă și coace-le la foc maxim, pentru 30 de minute, cât să le rumenești puțin. Coacerea are scopul de a diminua cantitatea de spumă produsă la fierbere, concentrarea gustului și totodată, dă o aromă mai plăcută. După ce le scoți din cuptor, pune-le într-o oală cu apă. Adaugă ceapa, prazul, morcovii, țelina și păstârnacul. Ai grijă să fie bine acoperite toate de apă. Fierbe totul timp de 3-4 ore, la foc mic, alături de usturoi și dafin, până când se vor înmuia foarte bine cartilagiile de pe oase. Spumează în permanență. Pentru a ajunge la o supă concentrată pentru mâncăruri și sosuri, lasă supa la foc mic, până când lichidul scade la 300-400ml. După ce oprești focul, lasă să se răcească supa, în care o să pui pătrunjelul tăiat, cu tot cu cozi și ce ierburi aromatice mai dorești. După ce se răcește, supa se strecoară. O poți păstra la rece, în borcane mici, cu capac sau chiar congelată. Pus la frigider, lichidul se va solidifia, ca o gelatină. © Asociația Solar Decatlon București 114
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==