Ghid Sustainable lifestyle (2)-compressed

O greșeală pe care am văzut-o, inclusiv în bucătăriile profesioniste, este să arunci la gunoi crustele care rămân după curățarea creveților. Aproape 100g de creveți îți dau cam 90 calorii, 1g grăsime, 290mg sodiu, 1g carbohidrați, 15g proteine. Creveții sunt, în mod natural, săraci în carbohidrați, cu mai puțin de 1g la fiecare porție de 100g de creveți. Majoritatea grăsimilor provin din acizi grași Omega-3 și grăsimi polinesaturate, benefice. Conțin toți aminoacizii esențiali și sunt o sursă de proteine, fosfor și vitamina B12. Conțin, de asemenea, Ca, Fe, Mn, K, Zn, Sesi colina. Creveții sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse alimentare de iod, necesar pentru funcționarea corectă a tiroidei și pentru sănătatea creierului. Și toate acestea sunt și mai abundente în crustele creveților. Așa că, am să te învăț să le folosești într-o supă din fructe de mare, mult mai gustoasă decât ai mâncat vreodată. © Asociația Solar Decatlon București 115 Supa din fructe de mare

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==