Ingrediente: creveți nedecorticați, 500g, 1 ceapă galbenă, 3-4 căței de usturoi, 1-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 mană de roșii cherry, 200ml bulion (nu suc de roșii), 1 pahar cu vin alb, 70ml Brandy, 150ml smântână pentru gătit, 35%, ulei de măsline extravirgin, 3-4 linguri, 7g unt. Se spală legumele foarte bine și se taie brunoise – cubulețe 2mm x 2mm (hai că pană la finalul broșurii te transformi într-un chef cu acte în regulă). Creveții se curăță de carapace și se spală foarte bine. Într-o cratiță mare se încinge uleiul de măsline și unt, se călesc legumele (mai puțin roșiile), apoi se adaugă carapacele de creveți. Se călesc și se rumenesc legumele. © Asociația Solar Decatlon București 116 Se flambează cu cognac, se adaugă vinul alb și se lasă la redus, timp de un sfert de oră. Se acoperă cu supa fierbinte (supa pe care o pregătești din oase de pește) și se fierb la foc mic, cu capac, timp de 2 ore. Se adaugă roșiile tăiate mărunt, rumenite în prealabil cu puțin usturoi, și bulionul de roșii, compoziție ce se toarnă în vasul în care avem deja restul supei. Se fierbe la foc mic, timp de o oră. Se amestecă totul într-un blender puternic. Se strecoară prin sită și se mai mixează o dată sau până când nu mai găsești resturi nisipoase în supă. În supă de crustacee obținută care fierbe, adaugă smântână lichidă și mai laso 2-3 minute să clocotească la foc mic. Într-o tigaie mică, rumenești 3-4 minute creveții, în ulei de măsline aromat, pe care îi servești cu supa fierbinte.
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==