Sâmburele conține saponine, substanțe care stimulează metabolismul și ajută corpul să scape de colesterolul „rău”. Conține calciu, magneziu și vitamina C. Are proprietăți bactericide și fungicide, iar substanțele active din el neutralizează diferite microorganisme dăunătoare. Este foarte recomandat să folosești sâmburele de avocado ca produs cosmetic sau supliment alimentar, iar substanțele active din el neutralizează diferite microorganisme dăunătoare. Înainte de a găti un sâmbure de avocado, trebuie să decojești pielea maro, apoi să îl tai felii - eu am făcut asta cu o mandolină. Poți să lași feliile să se usuce, ori să le coci aproximativ o oră la temperatură scăzută, cam 65*C. Nu este recomandat să îl consumi crud. Rețete? Salatele pot avea un gust grozav cu pudra sâmburelui de avocado. O rețetă foarte rapidă: taie legume preferate în bucăți și adăugă puțină pudră de sâmbure de avocado, ulei și condimente. De asemenea, poți adăuga ouă, carne fiartă sau pește, dacă dorești. © Asociația Solar Decatlon București 119 De ce să nu arunci sâmburele de avocado?
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==