Ciupercile sunt foarte perisabile. Eu cumpăr doar ciuperci vrac, pentru că pot verifica mai bine în ce stare sunt și le aleg pe cele cu pălăriile intacte. Ciupercile trebuie să aibă un parfum plăcut, să fie catifelate la atingere, nicidecum ude sau lipicioase. Curăță codițele, astfel încât să nu aibă pete. Cel mai indicat e să cumperi ciupercile cu puțin timp înainte de a le prepara. Absorb multă apă și se înnegresc imediat, așa că nu se spală. Le ștergi cu o cârpă umedă și le depozitezi în frigider într-o caserolă perforată sau un vas fără capac, acoperite doar cu un prosop de bucătărie. Au un termen de viață destul de mic, așa că, nu le uita prin frigider. Dacă nu mai ai cum să faci ciulamaua cu smântână, pentru că nu mai sunt atât de proaspete, poți să le transformi în supă cremă. © Asociația Solar Decatlon București 123 Ce faci cu ciupercile înnegrite?
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==