Pentru 5-6 porții ai nevoie de următoarele ingrediente: Începe prin a căli ceapa împreună cu usturoiul și crenguța de cimbru. Când devin translucide, înăbușeștele cu vin și apoi adaugă ciupercile tăiate grossier. Toarnă peste ele smântână lichidă și fierbe-le timp de 10 minute. Cu blenderul le transformi în cremă și dai consistență cu supa fierbinte. Recomand și o porție de crutoane, da, da! Alea pe care ți le-am prezentat mai devreme. Apoi presară pătrunjel proaspăt sau chiar congelat. Supă cremă de ciuperci 500g ciuperci champignon, ½ litru de supă de pasăre sau legume- tocmai am vorbit despre stock, 1 ceapă mare, 2-3 căței de usturoi, un pahar de vin alb sec, 2-3 crenguțe de cimbrișor, 1 lingură de ulei de măsline, 250ml de smântână lichidă, 35% grăsime, sare, piper negru, proaspăt râșnit pentru aromă, la final, pătrunjel verde, tăiat mărunt. © Asociația Solar Decatlon București 124
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==