Gărăsimile au de obicei o reputație proastă și tindem să le excludem din dieta noastră atunci când încercăm să mâncăm mai sănătos, însă acestea susțin multe dintre funcțiile corpului tău precum: absorbția vitaminelor și mineralelor, mișcarea musculară și crearea de noi celule. Grăsimile conțin multe calorii, însă acestea sunt o sursă importantă de energie, fac mâncarea mai apetisantă și oferă o senzație de sațietate. În medie, trebuie să fie consumate în proporție de 20-35% din totalul de calorii, cu mențiunea că Organizația Mondială a Sănătății susține că ar trebui să îți păstrezi consumul sub 30%. Încercați să evitați grăsimile saturate de proveniență animală care sunt abundente în produse precum: untul, brânza, carnea roșie, înghețata și grăsimile trans (se găsesc în produse precum margarina, prăjituri, biscuiți și fast food, care pot crește riscul bolilor de inimă, afectând colesterolul din sânge). Acestea pot fi înlocuite de grăsimi nesaturate precum omega-2 și omega-6 care pt fi găsite în produse precum: nuci, semințe, pește și uleiuri vegetale (ulei de măsline, avocado etc.). © Asociația Solar Decatlon București 47 Grăsimi/Lipide
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==