Ghid Sustainable lifestyle (2)-compressed

O schimbare care poate avea un impact foarte mare asupra obiectivelor tale este ora la care alegi să mănânci, în special ultima masa a zilei. Pentru a înțelege mai bine importanța momentului mesei, merită să aruncăm o privire asupra unui alt aspect esențial: micul dejun. Deși cu toții am auzit teoria că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, este interesant să cunoaștem originile acestei idei. În 1885, 2 frați, John și William Kellogg, au avut ideea de a produce alimente sănătoase din cereale, creând astfel faimoșii fulgi de porumb. Pentru a-și promova afacerea, au investit masiv în campaniile lor de publicitate, promovând ideea că “micul dejun este cea mai importantă masă a zilei”. Aceste campanii au avut un succes răsunător, care persistă până în zilele noastre, schimbând percepția despre micul-dejun, mai întâi în America și apoi în întreaga lume. Așadar, această idee este, în esență, o strategie de marketing și evidențiază încă o dată importanța filtrării informațiilor pe care le primim din exterior prin propriile noastre credințe. Astfel, putem spune că cea mai importantă masă a zilei nu trebuie să fie neapărat micul dejun, însă știm cu siguranță că prima masă este esențială pentru sănătatea noastră și trebuie să ținem cont de anumite aspecte de bază. © Asociația Solar Decatlon București 74 Micul-dejun

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==