Ghid Sustainable lifestyle (2)-compressed

Un mit la care merită să reflectăm este cel bine cunoscut de noi toți: acela de a termina tot ce avem în farfurie. O simplă modificare a acestei percepții poate aduce schimbări sustenabile și foarte vizibile în corpul tău. Să ne amintim de faptul că această teorie provine dintr-o mentalitate legată de resursele limitate ale oamenilor, având rădăcini în diferite culturi și contexte economice. Unul dintre acestea este cel din cultura economiei de război și a postrăzboiului, atunci când resursele alimentare erau limitate, dezvoltându-se ideea economisirii și a valorificării fiecărei fărâme de hrană disponibile. A mânca tot din farfurie era văzut ca un mod de a evita risipa, de a avea apreciere și respect pentru hrană. În contextul actual însă, resursele sunt adesea mai accesibile și mâncarea nu mai reprezintă o problemă de supraviețuire, deci merită să privim cu mai multă grijă către cantitatea de alimente pe care o mâncăm. © Asociația Solar Decatlon București 76 Mituri despre mâncare

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==