Ghid Sustainable lifestyle (2)-compressed

Sfat: Nu lăsa legumele și fructele nespălate în frigider. Se pot dezvolta bacterii și riști să contaminezi tot ce ai în frigider și să iți pui în pericol sănătatea. După ce le-ai spălat, este foarte important să le scurgi foarte bine de apă. © Asociația Solar Decatlon București 94 10. Laptele, iaurtul, smântâna și brânza de vaci se depozitează cel mai bine pe raftul din mijloc, mai în spate, unde e mai rece, cu datele de expirare cât mai vizibile. Și nu uita, brânzeturile “puturoase” să le ții într-un recipient etanș, după deschiderea ambalajului. Nu de alta, dar mucegaiul se plimbă prin frigider, nu mai spun de miros. 11. Carnea crudă ambalată, dacă nu e congelată, trebuie pusă pe raftul inferior, adică cel mai de jos, unde este foarte rece. La fel și mezelurile, pe raftul de jos sau în sertarul pentru carne, unde este mai rece decât în restul frigiderului. 12. Legumele rămân proaspete mai mult timp daca au un pic de umiditate. Sertarul dedicat legumelor este locul ideal. În schimb, la fructe îți trebuie un loc cu umiditate scăzută. Acum că te-am convins, hai să „dăm” un ochi în frigider.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==