1. Să cumpăr exact cât am nevoie pentru ce vreau să gătesc este o regulă de aur pentru mine. Niciodată nu merg pe ideea „lasă ca văd eu ce fac cu ele”. De obicei, ce cumperi în plus rămâne neatins o perioadă de timp, apoi se strică. Și, invariabil, ajung în coșul de gunoi ( măcar de s-ar transforma în compost). Si dacă, totuși se întâmplă ? Ce faci cu legumele sau fructele atunci când îți dai seama că ai cumpărat prea multe? 2. Eu am un aparat de vidat în bucătăria mea ( pe care ți-l recomand, e o minune și nici nu costă o avere), cu ajutorul căruia îmi pun la păstrare porții mici de legume și fructe, pe care le folosesc exact atunci când am nevoie. Chiar și ciorba, fripturile sau sosurile rămase după o masă în familie (și, care, cu siguranță nu vor mai fi mâncate a doua zi) pot fi vidate și păstrate o perioadă mai lungă în frigider. Nici nu știi ce salvare pot fi atunci când nu ai timp sau chef să gătești. 3. Chiar și fără mașină de vidat, mă descurc --> Congelez. Alimentele congelate, atâta timp cât sunt păstrate corespunzător(la o temperatură de -18°C sau mai jos, în ambalaje etanșe, etichetate cu data congelării și fără a fi recongelate după decongelare), se pot păstra pe termen destul de mare. Sigur, nu mai mult de 6-8 luni, în funcție de produs. Și asta, din considerente de gust și calitate. Ce fac ca să nu se strice alimentele când am cumpărat prea multe? © Asociația Solar Decatlon București 95 Legume congelate sau proaspete?
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==