De multe ori văd, chiar și în marile bucătarii cum, cea mai hrănitoare parte a verdețurilor pleacă la gunoi. Când ai putea să faci o supă cremă cu ele sau le-ai putea pune chiar în ciorbă la final (și scoase după) pentru gust și aromă. Poți pregăti din ele chiar un condiment pentru cartofii copți. Ca să te conving că pătrunjelul nu are doar aromă și gust, îți descriu ce proprietăți terapeutice are: 4. Combate anemia: Cantitățile impresionante de fier și vitamina C pe care frunzele și rădăcina de pătrunjel le conțin sunt benefice în lupta cu anemia. Mai mult, acesta poate ajuta și la purificarea sângelui. 5. Previne cancerul: Datorită prezenței flavonoidelor, consumul de pătrunjel poate lupta împotriva celulelor maligne care declanșează cancerul de piele. 6. Susține sănătatea ochilor: Aportul de luteină, betacaroten și zeaxantin protejează ochii și susțin sănătatea acestora. De asemenea, prezența vitaminei A din pătrunjel ajută la prevenirea afecțiunilor asociate cu conjunctivita și corneea. 1. Protejează ficatul: Datorită efectului antioxidant, diuretic și calmant, pătrunjelul susține eliminarea toxinelor din organism și poate ajuta în protejarea și regenerarea funcțiilor hepatice. 2. Previne bolile cardiace: Consumat cu regularitate, pătrunjelul poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace. Acesta contribuie la dilatarea arterelor și susține o circulație mai bună a sângelui. 3. Ameliorează dezechilibrele hormonale: Încă din Antichitate se considera că pătrunjelul este util pentru funcționarea optimă a ovarelor în cazul femeilor infertile. În prezent, acesta este folosit pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, a crampelor menstruale și pentru reglarea ciclului menstrual, datorită stimulării producției de hormoni estrogeni. © Asociația Solar Decatlon București 98 Cozile de la verdeață nu se aruncă!
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==