Raport

46 6.2.1. Carnea Toți furnizorii noștri de carne sunt certificați conform standardului IFS, unul dintre cele mai înalte standarde pentru producția de carne și trec anual printr-un audit intern al REWE Group . Începând cu 2016, 100% din carnea comercializată în magazinele PENNY Market și care aparțin categoriilor “porc”, ”vită” și “pui” provine din România. Principalele schimbări din sortimentul de carne din 2017 au fost: 1. CARNEA DE PUI → 2. CARNEA ROȘIE → Toți furnizorii PENNY Market au un model de afaceri integrat ce presupune un circuit complet parcurs de la fermă la raft pentru produsele alimentare care sunt obtinute exclusiv din activitatile lor proprii de agricultură. Sistemul integrat vertical se aplică atât cultivării de cereale, recoltării, cât și creșterii fermelor, abatoarelor și unităților de procesare a cărnii – totul pentru a livra la cel mai înalt standard de calitate hrana oferită consumatorilor. În fiecare an, ne întâlnim cu furnizorii de carne pentru a discuta despre felul în care colaborăm și stabilim direcțiile de dezvoltare pentru anul următor pentru următoarele puncte cheie: Sortiment, Împachetare, Culturile necesare pentru alimente, Standarde de calitate, Standarde de împachetare și Condiții de livrare pe platformele PENNY Market . Pe viitor, ne propunem să introducem noi categorii de carne precum carnea de rață, struț și prepeliță. 6.2.2. Bunăstarea animalelor Produse precum carnea și ouăle sunt componente de bază ale dietei noastre. Într-un context în care conceptul de sustenabilitate este din ce în ce mai popular, consumatorii sunt interesați și preocupați de felul în care sunt tratate animalele, în special de cum sunt acestea îngrijite. Toate măsurile pe care le luăm în aceasta privință au în vedere fiecare specie în parte, cât și condițiile în care acestea sunt tratate la fermă. Folosim instrumente pentru a evalua dacă regulile stricte privind bunăstarea animalelor, în special în procesul de sacrificare, sunt respectate. Câteva dintre realizările în acest domeniu de-a lungul anului 2017 au fost introducerea unui număr total de cinci produse proaspete din carne de pui obținută prin creștere lentă și introducerea cărnii de rață care provine de la rațe exclusiv născute, crescute și sacrificate în România. În plus, sortimentele de ouă includ ouă de pui ce provin de la păsări care nu sunt crescute în cușcă (cod 1), precum și ouă de prepeliță. Un alt proiect în curs de desfășurare care privește produsele preparate din carne țintește obținerea a aproximativ 10 produse care conțin în exclusivitate carne, condimente și sare. Este necesar să precizăm Produse verzi

RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy