Raport

50 6.3. Materii prime RADIAȚIE Nu acceptăm produse care conțin ingrediente iradiate sau care ar necesita mențiunea obligatorie de “iradiat” sau “tratat cu radiații ionizate”. ORGANISME MODIFICATE GENETIC Brandurile exclusive și importurile directe, inclusiv ingredientele, aditivii, aromele, solvenții și excipienții pe care le conțin nu pot proveni sau conține Organisme Modificate Genetic. PEȘTE ȘI PESCUITUL SĂLBATIC Toți furnizorii noștri au obligația de a prezenta documentele care atestă metoda de pescuit folosită și trasabilitatea, cât și de a oferi garanția scrisă că peștele nu provine din practici ce aparțin pescuitului ilegal. Eticheta produselor din pește trebui să conțină, obligatoriu următoarele informații: specia de pește, denumirea științifică, metoda de producție, zona de captură, numărul și metoda de capturare aferentă. ULEI DE PALMIER Achiziționăm doar ulei de palmier și ulei de sâmburi de palmier care respectă criteriile impuse de procedurile de segregare, amestec (mass balance) și comercializare, promovând și dezvoltând astfel cultivarea sustenabilă de ulei de palmier. Propunem însă, ca alternativă comercială, înlocuirea uleiului de palmier cu alte uleiuri vegetale. TEXTILE Producătorul trebuie să declare în scris conformitatea tuturor articolelor textile cu standardul de calitate și să se asigure ca această conformitate se păstreaza pe parcursul a 12 luni. Aceste reguli se aplică atât pentru branduri private și exclusive, cât și pentru cele care provin din import și dețin certificarea Öko-Tex® Standard 100. 6.4. Sănătatea și siguranța clienților În vederea asigurării calității și siguranței pentru produsele noastre marcă proprie, am introdus un set de specificații tehnice care trebuie îndeplinite atunci când facem auditul de evaluare a calității. În timpul procesului anual de selectare a furnizorilor, evaluăm impactul pe care toate categoriile de produse îl au asupra sănătății și siguranței clienților noștri. Pentru produsele marcă proprie pe care le comercializăm în România verificăm cu atenție toate documentele, iar atunci cand este necesar intervenim asupra produselor în vederea îmbunătățirii calității acestora, atât din punct de vedere al ingredientelor, cât și al aspectelor de natură senzorială. Produsele din carne, de exemplu, vor beneficia de un conținut crescut de carne, în timp ce numărul aditivilor pentru culoare, cât și al celor care pot fi asociați cu un risc pentru sănătate, va fi redus. Produse verzi

RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy