Raport sustenabilitate
49 Carnea și Bunăstarea Animalelor 100% din carnea de porc, vită, pui, curcan și struț comercializată în magazinele PENNY provine din România. Ca în fiecare an, ne-am asigurat ca toți furnizorii noștri de carne să fie certificați conform standardului IFS și să efectuăm auditul intern al REWE Group la fiecare dintre ei. Cinci produse proaspete din carne de pui obținută prin creștere lentă și carnea de curcan de la păsări crescute, sacrificate și procesate în România, sunt disponibile încă din 2017 în magazinele noastre. Măsurile pe care le implementămpentru bunăstarea animalelor, în funcție de speciile din ferme, și instrumentele de verificare a felului în care sunt tratate animalele, în special, modul lor de procesare, s-au reflectat în numărul redus de retrageri la produsele de carne proaspătă din 2019. În plus, tot din 2017, sortimentul de ouă include ouă care provin de la păsări care nu sunt crescute în cuști (cod 1), bio (cod 0), precum și ouă de prepeliță. Începând cu 2018, am introdus în magazine produse preparate din carne care conțin în exclusivitate carne, condimente și sare, practică urmată și în anul 2019, cu introducerea a altor 2 produse. În 2019, a avut loc lansarea brandului Meșterul Măcelar cu cinci noi sortimente sezoniere destinate grătarului, iar segmentul de carne de curcan s-a dezvoltat prin listarea a două noi sortimente în portofoliu. În 2019, am dezvoltat de asemenea două noi sortimente de carne provenite de la păsări crescute lent, cu cel puțin 70% cereale, în cadrul brand-ului nostru, Hanul Boieresc. Sortimentul Hanul Boieresc a fost prezent pe rafturi în 2019 cu circa 137 articole atât din sortimentele permanente, cât și cele Ediție de Sărbătoare. Evoluția numărului de carmangerii din rețeaua PENNY În 2019, am deschis 18 noi carmangerii în România, am depășit astfel 100 de unități și am închis anul cu 101 carmangerii. Toate carmangeriile partenere PENNY sunt autorizate de autoritățile sanitar veterinare, de sănătate publică și se află sub atenția autorităților pentru protecția consumatorului. Intern, funcționăm pe baza unui sistem de analiză de risc și monitorizare a punctelor critice referitor la siguranța alimentară (HACCP) și un program de auto-evaluare pentru testarea regulată de materii prime, apă, produse finite și prelevarea de probe pentru analize igienico- sanitare.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy