Raport sustenabilitate

RAPORT DE SUSTENABILITATE PENNY ROMÂNIA 2020 116/132 Managementul risipei alimentare Ne preocupă fenomenul risipei alimentare și depunem eforturi susținute pentru reducerea cantității de alimente care pot deveni deșeuri. Printre celemai importante strategii, folosite în mod activ, se numără administrarea eficientă a stocurilor din magazine și depozite, sistemul de reduceri oferit în magazine, colaborările cu băncile de alimente, precum și încercarea de a identifica alternative, evitând ca alimentele care nu mai sunt potrivite consumului uman să ajungă în depozitele de deșeuri. Acest fenomen ne procupă ca rezultat direct al activității noastre de bază, cea de retail, dar și din perspectiva membrilor lanțului valoric, de la producători, furnizori la consumatori. Investim neîncetat resurse umane și financiare pentru a reduce cantitatea de alimente irosite, de la furnizori la depozitele noastre și de la magazinele noastre la clienți. Abordarea responsabilă în ceea ce privește risipa alimentară înseamnă, totodată, și a ține cont de modalitățile prin care se poate crește gradul de conștientizare al societății prin lansarea de campanii și activități dedicate acesteia. Reducerea risipei alimentare rezultate din operațiunile companiei Risipa alimentară are un impact major asupra schimbărilor climatice, iar reducerea acesteia este unul dintre obiectivele noastre. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, în 2020 am format echipa internațională „FoodSave”, formatădinexperți și reprezentanți din țările unde grupul REWE activează. Obiectivul principal al echipei este acela de a identifica soluții pentru a reduce risipa alimentară, prin analiza cauzelor și provocărilor care apar pe întregul lanț de aprovizionare. Pentru a afla cantitățile exacte ale alimentelor care pot deveni deșeuri de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, am început să lucrăm la crearea unei baze de date care să ne permită o mai bună perspectivă asupra locului și modului în care segenerează cantități de alimente cepot deveni deșeuri. PENNY - UN MODEL DE BUSINESS SUSTENABIL | STRATEGIA DE SUSTENABILITATE | SORTIMENT SUSTENABIL | ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE | ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE | DESPRE RAPORT | INDEXUL DE CONȚINUT GRI

RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy