Raport sustenabilitate
RAPORT DE SUSTENABILITATE PENNY ROMÂNIA 2020 117/132 CONȘTIENTIZĂM Cu ocazia Zilei Internaționale de conștientizare a risipei alimentare, ne-am dorit să creștem gradul de conștientizare asupra importanței schimbării modului în care alimentele sunt produse și consumate. LUCRĂM ÎN ECHIPĂ Am înființat o echipă internă dedicată, care se ocupă de dezvoltarea și implementarea strategiei de reducere a risipei alimentare, precum și de planificarea cât mai eficientă a stocurilor din magazine și depozite EVITĂM SURPLUSUL O dificultate cu care ne confruntăm este surplusul alimentar din magazine. Pentru a limita cantitatea de alimente, am creat un sistem de reduceri oferite doar în magazin. Reducerile sunt oferite produselor în surplus sau care se apropie de termenul limită de valabilitate. Această strategie ajută la accelerarea vânzării produselor selectate, iar astfel reușim să sprijinim clienții noștri și să minimizăm cantitatea de produse aruncate. Calitatea și prospețimea îndelungată a alimentelor este asigurată prin dotarea vitrinelor cu uși, utilizarea lădițelor IFCO și folosirea unui serviciu logistic de transport adecvat, prin care se monitorizează în permanență temperatura din timpul transportului. Acesta se realizează pe trasee scurte, produsele noastre provenind din surse regionale. Pentru a ne atinge obiectivul, am dezvoltat un plan bazat pe următorii piloni: • Maximizarea redistribuirii surplusului de alimente către băncile de alimente • Crearea de inițiative în magazin - vânzarea accelerată • Optimizarea procesului de inventariere și utilizarea soluțiilor bazate pe Inteligența Artificială - comenzi generate automat • Promovarea soluțiilor inovatoare pentru abordarea punctelor fierbinți • Utilizarea surplusului de alimente ca hrană pentru animale sau sursă de energie • Dezvoltarea unor sisteme care să îmbunătățească vizibilitatea cauzei / zonei de generare a risipei alimentare și, nu în ultimul rând, raportarea deșeurilor de alimente IMPACT SOCIAL Clienții și colegii noștri sunt preocupați de reducerea risipei alimentare IMPACT ECONOMIC Risipa alimentară contribuie semnificativ la creșterea costurilor, atât pentru noi, cât și pentru clienții și furnizorii noștri IMPACT de MEDIU Putem reduce impactul asupra mediului, diminuând consumul de resurse naturale și, implicit, reducând cantitatea de gaze cu efect de seră asociată proceselor de producție, transportului sau managementului deșeurilor PENNY - UN MODEL DE BUSINESS SUSTENABIL | STRATEGIA DE SUSTENABILITATE | SORTIMENT SUSTENABIL | ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE | ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE | DESPRE RAPORT | INDEXUL DE CONȚINUT GRI
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy