Raport sustenabilitate
RAPORT DE SUSTENABILITATE PENNY ROMÂNIA 2020 54/132 Fructe și legume PENNY depune eforturi pentru a asigura prezența la raft a legumelor și fructelor românești pe o perioadă cât mai îndelungată. Principalele provocări legate de acest obiectiv sunt legate de gradul ridicat de perisabilitate și disponibilitatea redusă a produselor. Știm cât de importantă este organizarea în acest demers și am pus la punct un proces eficient de depozitare pentru produsele perisabile. Acesta presupune personalizarea metodelordedepozitare în funcție de specificațiile fiecărui produs în parte. Ne-am asigurat de prezența cartofilor vrac, țelinei rădăcinoase, morcovului vrac, usturoiului și cepei galbene la raft 12 luni pe an, prin găsirea unui colaborator care poate să asigure stocarea acestora în condiții optime. Măsuri similare am adoptat și în cazul roșiilor și merelor, acolo unde condițiile de depozitare sunt și mai stricte. De la an la an, putem să vedem progresul pe care îl realizăm pentru păstrarea la raft a acestor produse pe perioade extinse de timp. Furnizorii noștri sunt niște aliați puternici în acest demers și ne bucurăm de colaborarea puternică pe care o avem cu ei. Cele mai importante aspecte pe care le avem în vedere în relația cu furnizorii de legume și fructe acoperă atât partea de cantitate produsă, cât și partea de sortimente preferate de români. Astfel, prin intermediul unor promisiuni ferme de cumpărare realizate la începutul culturilor, ne asigurăm necesarul acestor produse, iar producătorii au siguranța unui cumpărător. Implicarea PENNY a devenit una foarte relevantă chiar și în procesele tehnologice realizate de producători, prin suportul oferit acestora în materie de tratamente aplicate produselor sau chiar achiziționare de răsaduri. Totodată, punem la dispoziția colaboratorilor noștri, persoane calificate care să îi ajute la aplicarea tratamentelor specifice fiecărui produs – precum cele de combatere a dăunătorilor. Considerăm această implicare ca fiind una foarte importantă pentru longevitatea furnizorilor noștri, dar și pentru siguranța cantităților pe care ne bazăm. Strategia noastră pentru următorii cinci ani cuprinde acțiuni care au în vedere îmbunătățirea metodelor de depozitare pentru legume și fructe. Știm că aceasta este soluția pentru a crește disponibilitatea la raft la a cât mai multor categorii de produse. Astfel, am reușit să asigurăm prezența rădăcinoaselor la raft 12 luni pe an și dorim să atingem această performanță pentru cât mai multe categorii de produse de la raionul legume – fructe. PENNY - UN MODEL DE BUSINESS SUSTENABIL | STRATEGIA DE SUSTENABILITATE | SORTIMENT SUSTENABIL | ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE | ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE | DESPRE RAPORT | INDEXUL DE CONȚINUT GRI
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy