Raport sustenabilitate
RAPORT DE SUSTENABILITATE PENNY ROMÂNIA 2020 56/132 Sustenabilitatea în lanțul de aprovizionare PENNY întreprinde acțiuni din domeniul sustenabilității în interiorul lanțului de aprovizionare, mai ales prin alegerea unor produse regionale. În acest fel este susținută și îndrumată economia locală, sunt reduse costurile de transport și implicit impactul generat de acesta și de asemenea sunt satisfăcute nevoile clienților de a găsi la raft produsele preferate. Produsele regionale sau locale au o amprentă de carbon mult mai redusă. Am definit câteva criterii pentru produse regionale, locale sau sezoniere: Sustenabilitatea produselor în ochii clienților Conform unui studiu realizat în rândul consumatorilor preferințele lor se îndreaptă către produse cultivate sau produse în România sau cu ingrediente provenite din România [4] . Regionale Locale Sezoniere • Furnizorul este din aceeași regiune cu producătorul • Producătorul, furnizorul este din aceeași regiune cu vânzătorul • Regiune geografică, culturală, politică și economică identică pentru producător, furnizor și vânzător • Producători locali • Furnizori locali • Producători/Furnizori mici cu livrare directă către magazine • Distanțe scurte de transport între producție și vânzare, nu mai mari de 100 km • Prospețime • Distanțe scurte de transport • Producție de încredere • Sprijin pentru economia locală Produsul finit este produs în aceeași regiune specifică în care sunt produse mărfurile din care sunt fabricate. Produsele pot fi considerate locale, atunci când distanța dintre locul în care sunt produse și cel în care sunt vândute, nu depășește 100 de kilometri. Sortimentele regionale includ un procent ridicat de fructe și legume proaspete care sunt vândute în magazine în mod sezonier. Undă verde din partea clienților - Produse Cele mai consumate produse la nivel săptămânal: Pâine, fructe, legume, produse lactate Caracteristici: Produse sau cultivate în România Produse cu ingrediente produse în România Ruta de transport mică Preferința consumatorilor: cultivat-produs în România versus produs cu ingrediente românești legume: 85% vs 84% pâine: 83% vs 82% produse lactate: 82% vs 82% PENNY - UN MODEL DE BUSINESS SUSTENABIL | STRATEGIA DE SUSTENABILITATE | SORTIMENT SUSTENABIL | ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE | ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE | DESPRE RAPORT | INDEXUL DE CONȚINUT GRI 4 Studiu marketmind efectuat in rândul clienților care posedă un card PENNY
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy