Raport Sustenabilitate

Reducem risipa alimentară în cadrul operațiunilor noastre! Cu ajutorul sistemelor moderne de prognoză și a proceselor automate de comandă, susținute de experiența comercială a angajaților, magazinele pot fi aprovizionate cu mărfuri proaspete pe măsură ce este nevoie. Rutele scurte de transport între depozitele și magazinele, refrigerarea de la capăt la capăt de la producție la raft, precum și instruirea regulată a angajaților ajută la menținerea pierderilor la minimum. Pentru a ne atinge obiectivul, am dezvoltat un plan bazat pe următorii piloni: z Crearea de inițiative în magazin – vânzarea accelerată z Optimizarea procesului de inventariere și utilizarea soluțiilor bazate pe Inteligența Artificială – comenzi generate automat z Dezvoltarea unor sisteme care să îmbunătățească vizibilitatea cauzei / zonei de generare a risipei alimentare și, nu în ultimul rând, raportarea deșeurilor de alimente O dificultate cu care ne confruntăm este surplusul alimentar din magazine. Pentru a limita cantitatea de alimente, am creat un sistemde reduceri oferite doar înmagazin. Reducerile sunt oferite produselor în surplus sau care se apropie de termenul limită de valabilitate. Această strategie ajută la accelerarea vânzării produselor selectate, iar astfel reușim să sprijinim clienții noștri și să minimizăm cantitatea de produse aruncate. Calitatea și prospețimea îndelungată a alimentelor este asigurată prin dotarea vitrinelor cu uși, utilizarea lădițelor IFCO și folosirea unui serviciu logistic de transport adecvat, prin care se monitorizează în permanență temperatura din timpul transportului. Acesta se realizează pe trasee scurte, produsele noastre provenind din surse regionale. Pentru a evalua succesul operațiunilor și a afla cantitățile exacte ale alimentelor care pot deveni deșeuri de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, am creat o bază de date, actualizată în mod constant de către o echipă dedicată, care să ne permită o mai bună perspectivă asupra locului și modului în care se generează cantități de alimente ce pot deveni deșeuri. Susținem în calitate de partener aplicația bonapp.eco, care are ca scop combaterea risipei alimentare, prin conectarea consumatorilor cu retailerii ale căror alimente se apropie de data de expirare. La PENNY promovăm consumul responsabil și evitarea risipei alimentare, așa că soluția bonapp.eco este o oportunitate foarte bună pentru noi. Suntem siguri că toți clienții noștri vor înțelege rapid toate avantajele, dincolo de reducerile de care vor beneficia ei, familia și comunitățile lor. CUPRINS DESPRE NOI STRATEGIA DE SUSTENABILITATE SUSTENABILITATE PAS CU PAS SORTIMENT SUSTENABIL ENERGIA, CLIMA ȘI RESURSE ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE ASIGURAREA RAPORTULUI INDEX GRI & SASB

RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy