Fructele și legumele Ca partener de încredere, ne păstrăm relațiile directe și echitabile cu agricultorii locali. Punem un accent deosebit pe protejarea, conservarea și susținerea structurilor locale. Prioritizăm producția românească, iar obiectivul nostru este de a oferi cel puțin 80% din selecția noastră de fructe și legume din surse românești în timpul lunilor de disponibilitate. Lunile de disponibilitate se referă la sezonul de producție din România pentru un anumit produs, cum ar fi de exemplu luna septembrie ce este recunoscută ca fiind una dintre lunile de sezon pentru majoritatea speciilor de măr în România. Pentru a asigura fluxul operațional optim și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, alegem furnizorii de legume și fructe bazându-ne pe două criterii esențiale: z volumul de producție, z sortimentele preferate de clienți. Prin stabilirea unor angajamente ferme de achiziție la începutul perioadei de cultivare, ne asigurăm de aprovizionarea necesară cu produse, oferind în același timp producătorilor garanția unui client sigur. În funcție de sezon, extindem perioada de disponibilitate a produselor autohtone. z Prin achiziția de fructe și legume de la furnizori locali, garantăm prospețimea produselor, oferim clienților noștri prețuri avantajoase și contribuim la reducerea amprentei de carbon asociată transportului acestora. z Colaborăm cu producătorii sezonieri din România pe baza unor planificări de sezon și ne străduim să colaborăm cu producători locali situați în proximitatea depozitelor noastre. z Procesul de achiziție locală a legumelor și fructelor este efectuat respectând cerințele standardelor Global Gap pentru certificarea produselor agricole, luând în considerare și zonarea culturilor. z Dezvoltăm și extindem analizele de laborator pentru a monitoriza reziduurile de pesticide. z Zonarea implică alocarea culturilor în regiuni cu condiții ecologice optime pentru obținerea unei recolte consistente și exploatarea potențialului biologic al acestora. De exemplu, ne aprovizionăm cu rădăcinoase din Dobrogea, o varietate largă de legume din zona județului Galați, mere, pere și struguri din nord-estul țării, iar cartofii îi aducem din centrul României. z Ne propunem să dezvoltăm regiuni specializate în producția de legume și fructe, adaptate caracteristicilor solului fiecărei zone, dar avem de asemenea producători locali care aprovizionează doar anumite platforme. z Ne angajăm activ în susținerea producătorilor locali, implicându-ne chiar și în procesele tehnologice desfășurate de aceștia, oferind asistență în ceea ce privește tratamentele aplicate produselor sau în achiziționarea de răsaduri. z Oferim partenerilor noștri acces la personal calificat care să îi asiste în aplicarea tratamentelor adecvate pentru fiecare tip de produs. SUSTENABILITATE PAS CU PAS GUVERNANȚĂ CORPORATIVĂ ȘI AFACERE SORTIMENT SUSTENABIL ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE INDEX GRI & SASB ASIGURAREA INDICATORILOR NEFINANCIARI SELECTAȚI
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==