Raport sustenabilitate PENNY 2023

Gestionarea risipei alimentare rezultate din operațiunile PENNY Pentru a preveni acumularea excesivă de produse alimentare în magazinele noastre, ne bazăm pe tehnologii avansate de previziune și punem în aplicare sisteme de comandă automatizate. Mai mult, datorită politicilor noastre eficiente de administrare a inventarului și a cunoștințelor aprofundate ale personalului nostru calificat, suntem capabili să prevedem cerințele de aprovizionare ale magazinelor, evitând astfel depozitarea de produse suplimentare. Ne îmbunătățim continuu operațiunile, cu prioritate pe cele de planificare a stocurilor de la un capăt la altul. Deținem controlul asupra lanțului de aprovizionare prin automatizarea, eficientizarea și simplificarea proceselor complexe de optimizare a stocurilor pentru a obține o disponibilitate cât mai mare cu cât mai puține stocuri. Prioritar pentru noi este să avem o planificarea integrată a inventarului de la un capăt la altul. Am implementat previziuni bazate pe inteligență artificială și de modelarea gemenilor digitali pentru a prezice cererea clienților în fiecare magazin, pentru a anticipa cerințele de inventar în întreaga rețea PENNY și pentru a îmbunătăți vizibilitatea stocurilor din depozite pentru a ne asigura aprovizionarea optimă. Monitorizăm în mod automat nivelurile stocurilor și comenzilor aproape în timp real și răspundem rapid la cereri prin declanșarea de comenzi regulate către furnizorii noștri. Am continuat să optimizăm modul în care se asigură prospețimea produselor alimentare: z monitorizăm atent datele de expirare; z planificăm rute scurte de transport între depozite și magazine, aproape toate produsele noastre fiind de origine regională; z produsele proaspete sunt transportate folosind lădițe IFCO; z utilizăm un serviciu logistic cu vehicule cu refrigerare, temperatura fiind monitorizată și controlată de la producție la raft; z în magazine, vitrinele pentru produse sunt dotate cu uși, pentru a menține produsele la temperatura optimă; z instruim regulat angajații, astfel reușind să menținem pierderile la minimum. În fiecare magazin, angajații noștri monitorizează în permanență produsele, cantitățile și termenele lor de valabilitate. Dacă un produs are un termen de valabilitate limitat, putem reduce prețul cu până la 80%, în funcție de categoria produsului, și aranjăm expunerea acestor articole reduse pentru a atrage atenția clienților. 2020 2021 2022 2023 Deșeuri de alimente evitate (tone) 1 770 1 334 452 2 209 Vânzare accelerată În plus, susținem în calitate de partener aplicația bonapp.eco, ce are ca scop combaterea risipei alimentare, prin conectarea consumatorilor cu retailerii care oferă alimente cu calitate garantată, dar care se apropie de data de expirare. Prin această aplicație, clienții noștri pot beneficia de reduceri de până la 50% pentru pachete de produse PENNY listate. Această strategie ajută la accelerarea vânzării produselor selectate, iar astfel reușim să sprijinim clienții noștri prin produse alimentare la prețuri avantajoase și să limităm cantitatea de produse aruncate. În 2023, am vândut pese 2 200 de pachete surpriză, salvând 7,3 tone de alimente, aproape triplând cantitatea din 2022. SUSTENABILITATE PAS CU PAS GUVERNANȚĂ CORPORATIVĂ ȘI AFACERE SORTIMENT SUSTENABIL ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE INDEX GRI & SASB ASIGURAREA INDICATORILOR NEFINANCIARI SELECTAȚI

RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==