Monitorizăm cantitatea de deșeuri alimentare generată începând cu anul 2020 și implementăm o metodologie proprie de cuantificare a impactului asupra climei prin cuantificarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de producerea alimentului și a ambalajului aferent, de emisiile generate (sau evitate) prin modul de eliminare sau valorificare a alimentului și a ambalajului și emisiile generate de transportul alimentului până la destinația finală. Datorită complexității portofoliului de produse, metodologia implică o abordare statistică, având scopul de a urmări progresul măsurilor implementate pentru gestionarea risipei alimentare. Raportăm cantitățile și emisiile de gaze cu efect de seră la cifra de afaceri anuală a companiei REWE (România) S.R.L. pentru a putea urmări evoluția situației risipei alimentare în contextul evoluției companiei. Astfel, cantitatea de deșeuri alimentare raportată la cifra de afaceri pentru produsele alimentare a înregistrat o scădere de 4% față de anul 2020. Proporția de deșeuri de alimente evitate (prin vânzare accelerată sau donații către băncile pentru alimente regionale) raportată la cifra de afaceri cu produse alimentare a crescut cu 234% față de anul 2020, timp ce, proporția cantității emisiilor de gaze cu efect de seră evitată raportată la cifra de afaceri a produselor alimentare a crescut cu 61% față de 2020. SUSTENABILITATE PAS CU PAS GUVERNANȚĂ CORPORATIVĂ ȘI AFACERE SORTIMENT SUSTENABIL ENERGIE, CLIMĂ ȘI RESURSE ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE INDEX GRI & SASB ASIGURAREA INDICATORILOR NEFINANCIARI SELECTAȚI
RkJQdWJsaXNoZXIy MjUyMDg2Nw==