Raport Sustenabilitate

Managementul Risipei Alimentare EXPLICAREA IMPACTULUI Suntem conștienți că risipa alimentară reprezintă una dintre problemele globale cele mai importante cu impact negativ asupra societății și mediului. Companiile ce activează în comerț cu amănuntul de produse alimentare sunt actori importanți în gestionarea acestui aspect, datorită rolului pe care îl joacă în distribuția și vânzarea acestor produse. Diminuarea risipei alimentare nu este doar o obligație morală ci și legală. IMPACTUL ȘI PERFORMANȚA NOASTRĂ ÎN CIFRE În 2021, atât echipa internațională cât și cea locală responsabile de implementarea planului de reducere a risipei alimentare, au dezvoltat măsuri specifice. Astfel, prin analiza cauzelor și provocărilor care apar pe întregul lanț de aprovizionare, am identificat patru arii de acțiune: z Reducem risipa alimentară în cadrul operațiunilor noastre! z Direcționăm surplusul de alimente către organizații caritabile! z Deturnăm alimentele care nu mai sunt potrivite consumului uman! z Educăm consumatorul! CUM CONTROLĂM IMPACTUL Depunem eforturi susținute pentru reducerea cantității de alimente care pot deveni deșeuri, prin planificare cat mai eficientă a stocurilor din magazinele și depozitele noastre, prin sistemul de reduceri oferite în magazin, prin colaborările cu băncile de alimente precum și prin încercarea de a identifica alternative pentru ca alimentele care nu mai sunt potrivite pentru consumul uman să nu ajungă la depozitele de deșeuri. Investim neîncetat resurse umane și financiare pentru a reduce cantitatea de alimente irosite, de la furnizori la depozitele noastre și de la magazinele noastre la clienți. RAPORT DE SUSTENABILITATE PENNY ROMÂNIA 2022 144/168 CUPRINS DESPRE NOI STRATEGIA DE SUSTENABILITATE SUSTENABILITATE PAS CU PAS SORTIMENT SUSTENABIL ENERGIA, CLIMA ȘI RESURSE ANGAJAȚI ȘI SOCIETATE ASIGURAREA RAPORTULUI INDEX GRI & SASB

RkJQdWJsaXNoZXIy NTg3MTAy