RO_Sustenabilitate PENNY Interactiv

TRATAREA RESPONSABILĂ A ANIMALELOR DE FERMĂ EXPLICAREA IMPACTULUI Consumatorii de produse din carne devin din ce în ce mai conștienți de tratamentul animalelor de fermă. Marea majoritate a fermelor sunt extrem de industrializate și dominate de practici care sporesc productivitatea și eficiența pentru a maximiza profiturile, în detrimentul acordării atenției cuvenite nevoilor și bunăstării animalelor. Fermele din fabrici, hrănesc un număr mare de animale în spații închise, și produc o cantitate mare de deșeuri de apă și deșeuri de grajd, precum și poluanți. Pentru a preveni ca animalele să se rănească unele pe altele din cauza stresului și aglomerării, se efectuează mutilări dureroase, cum ar fi tăierea coarnelor bovinelor sau tăierea ciocului găinilor. La PENNY, considerăm că profitul sănătos provine de la animale sănătoase. De aceea, tratarea responsabilă a animalelor de fermă este un criteriu fundamental pe care compania noastră îl ia în considerare la stabilirea parteneriatelor cu furnizorii. CUM CONTROLĂM IMPACTUL Înainte de a încheia parteneriate cu furnizorii noștri, realizăm audituri pentru a ne asigura că sunt respectate cerințele noastre interne. Furnizorii noștri trebuie să facă dovada deținerii certificării IFS și respectării și implementării celor mai înalte standarde de calitate, siguranță alimentară și de protecție a bunăstării animalelor. Pentru furnizorii noștri care dețin și ferme de animale am inițiat procesul de evaluare a ciclului de viață (LCA). Obiectivul nostru este de a elimina lipsa de utilizare sau rutele lungi de transport în lanțurile de aprovizionare și de a adapta condițiile de creștere a animalelor la nevoile acestora. IMPACTUL ȘI PERFORMANȚA NOASTRĂ ÎN CIFRE Subiectul bunăstării animalelor joacă un rol special în cadrul pilonul Sortiment Sustenabil. În 2022 am început analiza de risc și definirea cerințelor minime clare pentru ca furnizorii noștri să poate pună în aplicare strategia noastră. Produsele de origine animală, cum ar fi carnea, laptele sau ouăle, fac parte integrantă din obiceiurile alimentare de astăzi – creșterea animalelor de fermă este astfel o ramură esențială a producției agricole. Pentru a ne atinge obiectivele, s-a constatat că provocările majore pot consta în factori externi, neinfluențabili. De exemplu, situațiile de criză, cum ar fi o pandemie, un război sau inflația, precum și schimbările de reglementare, impun reajustarea proceselor interne. Întregul portofoliu de produse marcă proprie din categoriile carne, lactate și ouă urmează să fie aliniat la o grilă de standarde stabilite privind bunăstarea animalelor, iar furnizorii urmează să fie monitorizați pentru conformitate. RAPORT DE SUSTENABILITATE PENNY ROMÂNIA 2022 112/250 STRATEGIA DE SUSTENABILITATE DESPRE NOI ȘI LANȚUL NOSTRU VALORIC VIITORUL SE FACE AZI REPERE DE SUSTENABILITATE MESAJ DIRECTORI GENERALI CUPRINS SUSTENABILITATE PAS CU PAS

RkJQdWJsaXNoZXIy MTk3NjE0OQ==