

Cultura Noastră este definită de modul în care ne tratăm oamenii!
La PENNY, credem că responsabiliatea față de mediu, colegi, parteneri de afaceri, furnizori și comunități este componenta cheie a funcționării noastre optime. Nu putem avea proiecte de succes și nici nu putem atinge performanța dacă nu ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre față de cei din jur. Dacă până la acest capitol ai putut citi despre felul în care ne raportăm la mediu și dezvoltarea de produse și, te invităm să citești în continuare despre felul în care ne sustinem angajatii si cum ne implicăm în comunitățile în care suntem prezenți. Echipa PENNY a devenit din ce în ce mai puternică de-a lungul anilor, o performanță ce are de-a face atât cu experiența pe care am dobândit-o pe piața din România, cât și cu investițiile constante pe care le-am făcut în dezvoltarea angajaților noștri.
Echipa noastră
Angajații constituie pilonul central al activității noastre de zi cu zi. De aceea, ne îndreptăm eforturile spre atragerea unor noi colegi ambițioși, talentați, performanți și cu o pregătire solidă în domeniul lor de activitate. Le asigurăm un mediu de lucru sigur, dinamic și încurajăm dezvoltarea în direcția cea mai bună pentru fiecare dintre ei. Și structura organizațională flexibilă ne ajută foarte mult în acest proces, pentru că ne dă posibilitatea să oferim șanse de promovare în mod egal femeilor și bărbaților, dar și să integrăm în echipele noastre și persoane trecute de vârsta de 50 ani. Acordăm șansa la angajare și persoanelor cu dizabilități, pentru că drepturile omului și diversitatea sunt două principii de bază în cultura noastră organizațională. Echipa PENNY a crescut de la an la an, ajungând în anul 2020 la 5.326 de angajați, în creștere cu 10% față de anul anterior. În 2020, la PENNY, peste 55% din pozițiile de Management au fost ocupate de femei.
Programele de dezvoltare a angajaților
Ne dorim ca toți angajații să se dezvolte armonios în cadrul companiei noastre și să fie încrezători că își pot atingele obiectivele profesionale și că au posibilitatea de a avansa ierarhic. În fiecare an, implementăm programe de training adaptate nevoilor colegilor noștri. În contextul special al anului 2020, am acordat o mare atenție managementului de criză, iar multe dintre sesiunile de training au vizat gestionarea crizei generate de virusul SARS-Cov II. Colegii noștri din magazine au fost extrem de solicitați din punct de vedere psihic de condițiile impuse de pandemie. Pentru a-i ajuta să facă față cât mai ușor provocărilor de zi cu zi, am organizat o serie de workshopuri în care principalele subiecte abordate au fost siguranța psihologică și susținerea reciprocă, înțelegerea emoțiilor negative și reziliența, comunicarea și atenția permanentă la nevoile proprii și ale celor din jur.
Programe de Educație Duală
PENNY susține, încă de la prima ediție din 2017, programul de formare profesională duală Școala de carte și meserii, care îmbină în mod echilibrat teoria și practica. Programul, în care sunt înscriși peste 100 de elevi, durează trei ani și este susținut de PENNY, în parteneriat cu opt licee din țară. Pentru anul școlar 2021 – 2022, ne dorim să atragem în program alți 41 de elevi din toată țara. La finalizarea cursurilor, elevii primesc o diplomă recunoscută internațional în meseria de comerciant-vânzător, precum şi oportunitatea de a deveni colegul nostru. În anul 2020, prima promoție a finalizat cursurile și ne mândrim cu opt elevi care au devenit colegii noștri.
Școala Meserie Viitor – proiect dedicat departamentului Logistică
Începând cu anul 2020, ne-am alăturat programului de școală profesională în sistem dual „Școală Meserie Viitor”, organizat în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, împreună cu Camera de Comerț Româno-Germană.
Sistemul de învățământ dual însumează o serie de cursuri de specializare într-o meserie, ținute în cadrul unui liceu și completate de practica de specialitate într-o companie. Este o îmbinare perfectă între teorie și practică, pentru a forma specialiști de viitor.
În cadrul acestui program, PENNY adaugă o nouă calificare la programele sale de învățământ dual: Recepționist – Distribuitor.
În 2020, sediul logistic din Ștefăneștii de Jos a primit, pentru efectuarea stagiului de pregătire practică, 3 elevi ai Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu Voluntari.
Managementul risipei alimentare
La PENNY, monitorizăm îndeaproape stocurile de produse alimentare și căutăm în permanență soluții de prevenire a pierderilor. Ne angajăm să fim transparenți față de clienții noștri cu privire la modul în care gestionăm problema risipei alimentare. În mod inevitabil, ca retailer de alimente predominant proaspete, cu un accent puternic pe disponibilitate, ne confruntăm cu provocări unice în abordarea surplusului alimentar din magazine. Un mod în care le adresăm este programul de reducere a prețurilor pentru produsele al căror termen de valabilitate se apropie de final, disponibil în toate magazinele PENNY din România. Toate produsele care se apropie de expirare beneficiază de reduceri suplimentare pentru a maximiza potențialul nostru de vânzare. Din dorința noastră de a diminua risipa alimentară și a le oferi românilor o soluție sustenabilă, am continuat în 2020 parteneriatul cu Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuirea Alimentelor.
Piloni sustenabilitate


Ne propunem să conservăm pe cât posibil resursele naturale ale Pământului în procesul de producție.


Ne propunem să contribuim la dezvoltarea durabilă a societății prin crearea unor politici incluzive de resurse umane.
PENNY în cifre
5815
angajați
106.708
ore de instruire
89%
rata de promovare internă
56%
femei în poziții de management
320.000 Euro
sprijin pentru ONG-uri
82,5
tone donații de surplus de alimente